FAQ

Allmänna vanliga frågor

VAD TYP AV BETALNINGAR ACCEPTERAR DU?

För din bekvämlighet accepterar vi Bitcoin och andra kryptos (% 10 av din nästa order). Att betala med Bitcoins följer bara instruktionerna som visas på kassan.

Vi accepterar E-överföringar som Walmart och Western Union eftersom de är säkra betalningsmetoder från tredje part. Betalning kan enkelt göras online med ditt betalkort, eller med kontanter i en affärsplats. Vi ger dig instruktioner för en E-Transfer med din faktura. Vi skickar endast beställningar när betalningen har bekräftats.

VAD TYP AV BETALNINGAR ACCEPTERAR DU?

Uppkopplad
Detta är ett snabbt och bekvämt alternativ, betala med betalkort och dina pengar är redo skickade i minuter.

1) Logga in eller registrera, och klicka på “skicka nu” för att starta din överföring.

2) Ange destination och belopp, välj sedan kontantplockning och betalning med kort.

3) Ange din mottagares namn och adress.

4) Betal med ditt kredit2 eller betalkort (utfärdad av en bank).

5) WU skickar dig ett bekräftelsemail med ett spårningsnummer för din transaktion (MTCN). Dela det här kvittot hos oss via e-mail service@pharmaceuticalhome.com för snabb hämtning och leverans av pengar.

I person
Gå direkt till disken för att överföra pengar till våra kassörer.

1) Sök efter en agent plats nära dig.

2) Gå direkt till räknaren med ditt ID, Mitt WU®-nummer eller telefonnummer och ta med din mottagarinformation. Ge agenten de tillämpliga fonderna (inklusive transaktionsavgift *) och betala med kontanter.

3) Spara ditt kvitto och dela spårningsnumret (MTCN) med din person via e-post servce@24timmarsapotek.com för snabb kontanthämtning.

ÄR SKATT INKLUDERAT MED PRISET?

Ja. Vi tar ut 3% GST på order. Detta ingår i kassan.

VAD ÄR DITT SÄNDNINGSAVGIFTER?

På beställningar under $ 200 dollar debiterar vi $ 25 för Standard Mail och $ 40 för Express Mail (Overnight). För varje beställning över $ 200, är frakten gratis. Vi skickar våra beställningar via UPS, USPS och Xpress Post (hanteras av Diskret Dropoff) och vi tillhandahåller ett spårningsnummer via e-post till dig när beställningen har skickats. Om du bor i ett avlägset område kan din beställning ta lite längre tid för att nå dig.

Jag betalade för min beställning, VAD NÄSTA?

Din beställning kommer att vara kvar tills vi godkänner betalning via E-transfer eller Bitcoin (när vi behandlar din beställning). När betalningen är mottagen skickas din order samma dag eller inom en arbetsdag.

Vad händer när jag inte betalar för min beställning?

När du har beställt är nästa steg i processen att skicka in betalning. Din beställning kommer att hållas kvar tills vi tar emot betalning. Om vi inte mottar din betalning inom 1 vecka kommer din beställning att avbrytas.

BETALAR DU RÄDDNINGAR ELLER ÄNDRAR?

Ja, vi utfärdar återbetalningar eller utbyten för de flesta produkter, med undantag för ekologiska blommor och ediblar. Om du tror att du har en defekt produkt, vänligen kontakta oss inom 48 timmar efter mottagandet av produkten. Observera att vi endast utfärdar återbetalningar i form av poäng.

KAN JAG KOM I KONTAKT MED KUNDREPRESENTATIV?

Ja, vårt kontaktnummer är +1 där du kan nå oss via Ring, SMS och WhatsApp. Vår kundservice representant är tillgänglig för en livechatt på måndag till fredag 09:00 PST – 17:00 PST eller 24/7 via mail till service@24timmarsapotek.com

KAN jag beställa utanför sverige?

Otroligt levererar vi över hela världen

Förpackning och frakt

Hur kommer min beställning att packas?

Din beställning kommer att vara diskret förpackad och vakuumtätad för att skydda och behålla din integritet. Vi skickar med förklarade mailers eller icke-beskrivna lådor utan någon indikation på vad som är inuti.

SKULLE DU SKICKA MY PACKAGE SÄKERHET OCH DISCREETLY?

Ja. Vi ser till att din beställning är förpackad med försiktighet och dammsugad förseglad. Detta skyddar ditt köp och din integritet. Vi använder mailare som är säkra och diskreta.

Jag har inte mottagit min paket, vad har hänt? Försäkrad frakt

Om du väljer Försäkrad frakt, och du inte får ditt paket efter två dagar efter det förväntade leveransdatumet, kontakta oss. Du kommer att krediteras för hela beställningsbeloppet i poäng och du kan helt enkelt placera ordern igen.

Försäkring utan försäkring
Om du inte har valt försäkrad fraktalternativ, och du inte får ditt paket efter två dagar efter det förväntade leveransdatumet, kontakta oss. Vi kan göra ett spår för att hitta paketet, de skickar det till dig och du tar emot det några dagar senare. Om paketet anses vara “oåterkalleligt”, kan vi överföra ordern, men återbetalningar kommer inte att erbjudas på grund av postutskick.

MIN FÖRPACKNING "KRAV SIGNATUR" VARFÖR VAR DET FRÅN MIG?

Varje beställning över $ 300 dollar skickas med en “Signatur Required.” Om du inte vill ha det här alternativet, lämna en anteckning med din order som anger “Ingen signatur krävs, snälla.”

Försäkring utan försäkring
Om du inte har valt försäkrad fraktalternativ, och du inte får ditt paket efter två dagar efter det förväntade leveransdatumet, kontakta oss. Vi kan göra ett spår för att hitta paketet, de skickar det till dig och du tar emot det några dagar senare. Om paketet anses vara “oåterkalleligt”, kan vi överföra ordern, men återbetalningar kommer inte att erbjudas på grund av postutskick.

LEVERER DU WORLDWIDE?

Låter omöjligt, men Ja, vi levererar över hela världen. Som en ledande aktivistdrog som står inför de juridiska gränserna, är vår verksamhet lurad och ger oss viljan att tillhandahålla vävstammer till behövande patienter och konsumenter som är villiga att samarbeta och utöva tålamod eftersom alla leveranser inte är signaturbehovspaket.

Kommer du att leverera till någon adress?

Låter omöjligt, men Ja, vi levererar över hela världen. Som en ledande aktivistisk marihuana-dispensär som står inför juridiska gränser, är vår verksamhet lurad och ger oss viljestyrka för att ge weedstammar till behövande patienter och konsumenter som är villiga att samarbeta och utöva tålamod eftersom alla leveranser inte är obligatoriska.